Шта се у вртићу ради

Васпитачица … Ово је блог који ће пратити наше свакодневне згоде и незгоде у вртићу.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УХВАТИ РИТАМ АФРИЧКЕ ПРИЧЕ“ (ИЛИ КАКО ЈЕ ЈЕДНО ФБ ПРИЈАТЕЉСТВО ПОСТАЛО СТВАРНО)

на 3 априла, 2012

Да је ФБ чудо – већ сам помињала.

У априлу прошле године сам добила све саме сјајне предлоге за сарадњу, а међу њима     и позив Душице Бојовић да говорим о својим искуствима и примени драмског метода у раду са децом на промоцији њене књиге „Ухвати ритам афричке приче“ у Суботици у оквиру 18-ог Међународног фестивала позоришта за децу. 

Била је то и сјајна прилика да једно ФБ пријатељство постане стварно 🙂

Душица је комуникативна и отворена, увек спремна да све своје идеје несебично подели са другима, па су управо такве и њене књиге.

Вишегодишњи студиозан рад је систематизовала и преточила у четири књиге, управо желећи да подели своје идеје, креације, савете и примере са свима који желе да осавремене и оплемене свој рад са децом.

Свако од нас ко се бави васпитавањем младих поколења, зна колико важно бити увек нов и актуелан, са неком свежом идејом којом ће осавременити свој рад, а Душицине књиге су непресушан извор нових и нових идеја.

Књиге садрже моделе које ми васпитачи можемо применити на широко поље васпитно-образовног рада. Следећи дечја интересовања и развијајући дечју креативност, васпитачима је омогућено да свaкој теми која се у књизи обрађује дају свој лични печат. Свака од написаних прича је само почетак пута, а у ком смеру ће се прича развијати и тећи зависи свакaко и од програмом предвиђених и унапред зацртаних циљева, али и од мотивације и од препознатих интересовања деце.

Примењујући Душицине књиге у раду можемо лако и једноставно радити на холистичком  приступу образовања. Чак иако се не одлучимо за технике које нуди драмски метод, можемо их користити свакодневно јер садрже мноштво прича и игара примењивих у свакодневним активностима.

Све четири књиге повезује драмски метод који има широку лепезу могућности и зато је врло моћно едукативно средство.

 На сајту драмски метод нас свакодневно обрадује неким новим садржајима, па чак и онима који ће се наћи у некој њеној наредној књизи коју са нестрпљењем очекујем.

Рећи ћу само да ми је част и задовољство што сам Душицина пријатељица 🙂


2 responses to “ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УХВАТИ РИТАМ АФРИЧКЕ ПРИЧЕ“ (ИЛИ КАКО ЈЕ ЈЕДНО ФБ ПРИЈАТЕЉСТВО ПОСТАЛО СТВАРНО)

  1. […] и мом  упознавању и пријатељству писала сам у оквиру овог […]

  2. […] О томе да је Душица моја ВЕЛИКА пријатељица писала сам овде. […]

Постави коментар