Шта се у вртићу ради

Васпитачица … Ово је блог који ће пратити наше свакодневне згоде и незгоде у вртићу.

РАДИТЕ НАЈБОЉЕ ШТО УМЕТЕ (ИЛИ „ГРАЂЕВИНАР“)

на 15 априла, 2012

Научила сам да све што радиш – треба увек радити најбоље што умеш.

Данас сам од моје пријатељице Снеже искусне блогерке добила сјајну причу и … нисам могла да одолим, а да је не поделим на овај начин 🙂

„Старији грађевинар се спремао за одлазак у пензију. Свом послодавцу је рекао да жели да напусти посао и живи миран живот са својом женом и породицом. Недостајаће му пријатељи, сарадници и добра плата, ипак потребан му је миран живот.

Послодавцу је било жао кад је сазнао за ту вест. Предузеће напушта добар и поуздан радник.  Послодавац је замолио радника да изгради са тимом само још једну кућу, више као личну услугу.

Грађевинар је пристао иако преко воље. Скупио је екипу, опрему и материјал. У мислима и у срцу радник није био задовољан и радио је преко воље.

Кад је кућа била готова послодавац је дошао да провери посао. Пришао је раднику и у руке му угурао кључеве од улазних врата куће говорећи: 

      – То је твоја кућа, мој поклон теби!

Какав шок! Неугодна ситуација! Да је знао да кућу гради себи, направио би је боље, пуно боље! Сада ће морати да живи у кући, која није била најбоље саграђена нити је изграђена са срцем.

Слично је са нама. Наше животе градимо одсутно, идемо линијом мањег отпора, одупиремо се променама ако од нас траже залагање. У кључним тренуцима нашег личног и професионалног живота не покажемо оно најбоље што носимо у себи. Затим се згрозимо над спознајом да живимо у кући у којој не желимо да живимо, а морамо јер смо је сами изградили. Да смо пре знали … градили бисмо пуно другачије. 

Сваког дана градимо своју животну кућу, забијамо ексере, постављамо подове, дижемо зидове. Мудар градитељ сваком циглом, сваким тренутком зида свој дом радости и љубави. 

Живот је пројекат који градимо по начелу „Сам свој мајстор“! Наш данашњи живот је резултат наших односа и избора из прошлости. Наш сутрашњи живот биће резултат наших садашњих односа и данашњих избора. „


6 responses to “РАДИТЕ НАЈБОЉЕ ШТО УМЕТЕ (ИЛИ „ГРАЂЕВИНАР“)

  1. Одлична животна филозофија. Хвала Зорице!

  2. Da,upravo tako,samo cesto toga nismo svesni pa dozvoljavamo drugim majstorima da ubace po koju ciglu sa kojom posle ne znamo sta cemo.Ali kao sto se kaze COVEK JE SAM KROJAC SVOJE SUDBINE!

Постави коментар